ရာသီဥတုက ပူတော ထမင်းကို အသားကြီးငါးကြီးနဲ့မစားချင်တဲ့သူတွေအတွက် ဒီနေ့မှာတော့ အရသာရှိပြီး စားလို့ကောင်းတဲ့ ပဲပြားသုပ်ချဉ်ငံစပ် လုပ်နည်းလေးကို ပြောပြပေးပါမယ်နော်…
အရမ်းကိုစားလို့ကောင်းပြီးထမင်းမြိန်တဲ့ အသုပ်လေးမလို့ အတူတူလိုက်လုပ်စားကြည့်ရအောင်နော်…
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
ပဲပြား၊ ကြက်သွန်းနီ၊ နံနံပင်၊ရှောက်ရွက်၊ ငံပြာရည်၊မကျည်းသီး၊ထန်းညက်ခဲ၊ အရသာမှုန့်၊ ငရုတ်သီးမှုန့် ၊ ငရုတ်သီးစိမ်း
ပြုလုပ်ပုံအဆင့်ဆင့်
ပဲပြားများကို မိမိကြိုက်နှစ်သက်ရာ အနေထားထိ ကြော်ပြီး ဆီစစ်ထားပါ။
ကြက်သွန်နီများကို လှီးပြီး ဆီအနည်းငယ်နဲ့ဆီချက်ချက်ထားပါ။
ရှောက်ရွက်၊ ကြက်သွန်နီ၊နံနံပင်များကို ပါးပါးလှီးထားပါ။
မကျည်းသီးကိုရေနွေးစိမ်ပြီး စိမ်တဲ့ထဲကို ထန်းညက်ခဲ တစ်လုံးထည့်လိုက်ပါ။ ဒါမှ အချဉ်က ပိုအရသာရှိမှာနော်။ အရသာမှုန့်လေးလည်းအနည်းငယ်ထည့်ပေးပါ။
စသုပ်လို့ရပါပြီ…