ပါဝင်ပစ္စည်းများ
- ဟင်းနုနွယ်ရွက် ၂ စည်း
- ကြက်ဥ ၂ လုံး
- ကြက်သွန်နီ ၁ လုံး
- ခနောကြက်သားမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
- ဆား လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
- ဆီ ထမင်းစားဇွန်း ၂ ဇွန်း
ချက်ပြုတ်ပြင်ဆင်ပုံ
- ကြက်ဥများကို ဆား (လက်ဖက်ရည်ဇွန်း လေးပုံတစ်ပုံခန့်) ထည့်ပြီး ခလောက်ပေးထားပါ။ ကြက်သွန်နီများကို ပါးပါးလှီးထားပါ။ ဟင်းနုနွယ်များကို သန့်စင်အောင်ဆေးပြီး အနေတော် အရွယ်အစားများ ပိုင်းဖြတ်ကာ အောက်ခြေ အရိုးပိုင်း နှင့် အရွက်များကို သီးခြားစီ ခွဲထားပေးပါ။
- ဒယ်အိုးထဲတွင် ဆီ (ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း) ထည့်ကာ ဆီပူလာလျှင် ခလောက်ထားသော ကြက်ဥများကို ထည့်ပြီး အချပ်လိုက်ဖြစ်အောင် ကြော်ပေးပါ။ ပြီးလျှင် အဆိုပါ ကြက်ဥကြော်ကို အနေတော် အတုံးသေးလေးများ ဖြစ်အောင် လှီးဖြတ်ပေးထားပါ။
- အဆိုပါ ဒယ်ထဲတွင် ဆီ (ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း) ထပ်ထည့်ကာ ဆီပူလာလျှင် ပါးပါးလှီးထားသော ကြက်သွန်နီများကို ဆီသတ်ပေးပါ။ မွှေးလာလျှင် ဟင်းနုနွယ် အောက်ခြေအရိုးပိုင်းများကို အရင်ထည့်ပြီး ၁ မိနစ်ခန့် ကြော်ပေးပါ။
- ပြီးလျှင် အရွက်များကိုထည့်ပြီး မွှေကြော်ပေးပါ။
- အရသာအတွက် ဆား အနည်းငယ် နှင့် ခနောကြက်သားမှုန့် (လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း) ထည့်ကာ သမအောင် ဆက်မွှေကြော်ပေးပါ။
- ဟင်းနုနွယ်များ ကျက်ပြီဆိုလျှင် ယခင်ကြော်ထားသော ကြက်ဥကြော် အတုံးသေးလေးများကို အိုးထဲထည့်ပြီး သမအောင် အသာအယာရောကြော်ပြီး မီးဖိုပေါ်မှ ချပေးပြီး ပွဲပြင်မည့် ပန်းကန်ထဲသို့ ထည့်ပေးလိုက်ပါ။
- နောက်ဆုံးတွင် လုပ်ရ လွယ်ကူပြီး သံဓာတ်ကြွယ်ဝသော ကြက်ဥဟင်းနုနွယ်ကြော် တစ်ပွဲကို အရသာရှိရှိ သုံးဆောင်နိုင်ပြီ ဖြစ်ပါသည်။