အရသာဆိမ့်ဆိမ့်နဲ့ ချက်ရတာ အင်မတန်လွယ်တဲ့ ဝက်သားပုန်းရည်ကြီးချက်နည်းလေးပါ။ မြန်မာ့ ဟင်းချက်နည်း မုန့်လုပ်နည်းအားလုံးကို ဗီဒီယိုအနေနဲ့ မှတ်တမ်းတင်ထားချင်တာကြောင့် ချက်နည်းက လွယ်ပေမယ့် ပြန်ချက်ထားခြင်းဖြစ်ပါတယ်ခင်ဗျာ။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
ဝက်ပေါင်သား – ၄၀ ကျပ်သားဝန်းကျင်
ပုန်းရည်ကြီးအမှုန့်ထုပ် – ၂ ထုပ်
ကြက်သွန်ဖြူ – အနည်းငယ်
ကြက်သွန်နီ – ၂ မွှာ
ချင်း (ဂျင်း) – အနည်းငယ်
အရသာနှပ်ရန် သကြား – ၁ ဇွန်း (လက်ဖက်ရည်ဇွန်း)
ဆား – အနည်းငယ်
ပဲငံပြာရည်အကြည် – ဇွန်းတဝက် (စားပွဲတင်ဇွန်း)
ချင်း(ဂျင်း) ရည် – အနည်းငယ်
ငရုတ်သီးမှုန့် – ၁ ဇွန်း (စားပွဲတင်ဇွန်း)
ဆီ – ခွက်၃ပုံ၁ပုံ တို့လိုအပ်ပါတယ်။