သာကူစေ့ 👉 ၅၀သား (ဇကာဖြင့် သဲပြာထား)
ထညက် 👉 ၅၀သား (ကျို၍ သဲစစ်ထား)
ကန်စွန်းဥ 👉 ၅၀သား (အတုံးတုံး ရေစိမ်ထား)
အုန်းသီး 👉 ၁ လုံး (ခြစ်ထား)
ဆား 👉 ၁ ဇွန်း ( လဖက်စားဇွန်း )
ရေ 👉 ၄ လီတာ ( ရေသန့်ဗူးကြီး ၄ ဗူး )
💥 ပထမဆုံး ထညက်ရည်ကျိုရပါမယ်။ 💥
အိုးထဲ ရေ ၄ လီတာ ထည့်ပြီး
ထညက်ပျော်လာတဲ့အထိကျိုပါ။
ပြီးရင် အနည်ထိုင်အောင် ထားထားပေးပါ။
အနည်ထိုင်တော့မှ သောက်ရေစစ်နဲ့ စစ်ပါ။
အောက်ခြေမှ အမှုန်များ လုံးဝ မပါပါစေနဲ့။
💥 သာကူ ကျိုပါတော့မယ် 💥
စစ်ပြီးသား ထညက်ကို ပြန်ကျိုရပါမယ်။
ဗွမ်းဗွမ်းဆူလာရင် သာကူစေ့များ ထည့်လိုက်ပါ။
လက်က မွှေပေးနေရပါမယ်။
၁၀ မိနစ်ခန့်ကြာသော်
ကန်စွန်းဥအတုံးလေးများထည့်ပြီး
၅ မိနစ်ခန့်ကြာသောအခါ
အုန်းသီးလေးများထည့်မွှေပြီး အိုးချလို့ရပါပြီ။
သာကူကတော့ အေးသွားရင် ဗျစ်ခဲကြီးဖြစ်သွားတာမို့
ပူတုန်းလေးမှာ စားရမှာဖြစ်ပါတယ်။
ကန်စွန်းဥ က အတုံးတုံးပြီး ရေစိမ်ထားရပါတယ်။
ရေမစိမ်ထားရင် မဲသွားတတ်ပါတယ်။
သာကူက မိမိသုံးတဲ့ သာကူစေ့ပေါ် မူတည်ပြီး
ကျိုရတဲ့အချိန် အနည်းအများတော့ ကွာပါလိမ့်မယ်။
အဓိက က သာကူမျက်စေ့လေးများ မပျောက်ခင်
ကန်စွန်းဥ ထည့်ပေးဖို့ပါ။
သာကူမျက်စေ့လေးများ လုံးဝ ပျောက်မှ ကန်စွန်းဥထည့်ရင်
သာကူစေ့တွေ ပျော့စိကုန်ပါလိမ့်မယ်။
ကန်စွန်းဥ ကျက်တာနဲ့
သာကူ မျက်စေ့လေးများ ပျောက်သွားပါလိမ့်မယ်။
အုန်းနို့ကြိုက်ရင် အုန်းနို့ ထည့်စားနိုင်ပါတယ်။
ထညက်ကတော့
စားပွဲတင် ထညက်ဖြစ်စေ
မုန့်လုပ် ထညက်ဖြစ်စေ
မိမိနှစ်သက်ရာ ထညက် သုံးနိုင်ပါတယ်။
သကြားနဲ့ကျိုလည်း နည်းက အတူတူပါပဲ။