ဟင်းကိုစပ်စပ်စားရတာ နှစ်သက်သူတွေအတွက် ခံတွင်းတွေ့စေမဲ့ ဟင်းတစ်ခွက်ဖြစ်ပါတယ်။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
- အမဲသာားကောင်းကောင်း ၂၅ ကျပ်သား
- စပါးလင် တစ်ချောင်း
- ဂျင်း(ချင်း)လက်တစ်ဆစ်
- ရခိုင်ငရုတ်သီးခြောက် အနီတောင့်- ၇ တောင့်
- မဆလာ၊သကြား၊ဆား၊နနွင်း၊ငံပြာရည် အနည်းငယ်စီ
- ဆီ ငါးကျပ်သား
- ကြက်သွန်နီ (ဉကြီး)- ၁ ဉ
- ကြကသွန်ဖြူ ၁၀မွှာ
- ချက်ပြုတ်ပုံ
- အမဲသားကိုအရွယ်တော် အသားတုံးလေးများတုံးကာ ရေဆေးပြီး ငံပြာရည်၊ဆား၊သကြား၊နနွင်းတို့နှင့်သမအောင်နယ်ပါ။နယ်ပြီးလျှင် မိနစ် ၂၀ နာရီဝက်နှပ်ထားပါ။အနှစ်အတွက် ကြက်သွန်ဖြူ၊ကြက်သွန်နီ၊စပါးလင်နှင့် ငရုတ်သီးခြောက်တို့ကိုရောပြီးညက်အောင်ထောင်းပါ။
- ဟင်းစချက်မယ်ဆိုရင် ဒယ်ထဲကိုဆီထည့်ပြီး ဆီပူလာသည့်အခါ ကြက်သွန်အနှစ်ဆီသပ်ပါ။အနှစ်များနွမ်းလာပြီဆိုရင် အမဲသားထည့်ပြီးမွှေကာအသားနူးအောင်ရေကို မှန်းထည့်ပြီးအိုးကို အဖုန်းအုပ်တည်ရုံပါပဲ။အမဲသားနူးလျှင် အရသာမြည်းပြီး လိုတာထည့်ကာမဆလာ အုပ်ပေးပြီး အိုးကိုချလိုက်ရုံပါပဲ။
ZAWGYI
ဟင္းကိုစပ္စပ္စားရတာ ႏွစ္သက္သူေတြအတြက္ ခံတြင္းေတြ႕ေစမဲ့ ဟင္းတစ္ခြက္ျဖစ္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
အမဲသာားေကာင္းေကာင္း ၂၅ က်ပ္သား
စပါးလင္ တစ္ေခ်ာင္း
ဂ်င္း(ခ်င္း)လက္တစ္ဆစ္
ရခိုင္င႐ုတ္သီးေျခာက္ အနီေတာင့္- ၇ ေတာင့္
မဆလာ၊သၾကား၊ဆား၊နႏြင္း၊ငံျပာရည္ အနည္းငယ္စီ
ဆီ ငါးက်ပ္သား
ၾကက္သြန္နီ (ဉႀကီး)- ၁ ဉ
ၾကကသြန္ျဖဴ ၁၀မႊာ
ခ်က္ျပဳတ္ပုံ
အမဲသားကိုအ႐ြယ္ေတာ္ အသားတုံးေလးမ်ားတုံးကာ ေရေဆးၿပီး ငံျပာရည္၊ဆား၊သၾကား၊နႏြင္းတို႔ႏွင့္သမေအာင္နယ္ပါ။နယ္ၿပီးလွ်င္ မိနစ္ ၂၀ နာရီဝက္ႏွပ္ထားပါ။အႏွစ္အတြက္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ၾကက္သြန္နီ၊စပါးလင္ႏွင့္ င႐ုတ္သီးေျခာက္တို႔ကိုေရာၿပီးညက္ေအာင္ေထာင္းပါ။
ဟင္းစခ်က္မယ္ဆိုရင္ ဒယ္ထဲကိုဆီထည့္ၿပီး ဆီပူလာသည့္အခါ ၾကက္သြန္အႏွစ္ဆီသပ္ပါ။အႏွစ္မ်ားႏြမ္းလာၿပီဆိုရင္ အမဲသားထည့္ၿပီးေမႊကာအသားႏူးေအာင္ေရကို မွန္းထည့္ၿပီးအိုးကို အဖုန္းအုပ္တည္႐ုံပါပဲ။အမဲသားႏူးလွ်င္ အရသာျမည္းၿပီး လိုတာထည့္ကာမဆလာ အုပ္ေပးၿပီး အိုးကိုခ်လိုက္႐ုံပါပဲ။