ကြေးအိုးဆီချက် အတွက် လိုအပ်တာလေးတွေ…
- ဆန်ကြာဇံ – 500 g (၅ နာရီခန်. ရေစိမ်ထားပြီး ရေပြန်စစ်ထားပါ။)
- နနွင်းမပါသော ကြက်သွန်ဖြူဆီချက် – ထမင်းစားဇွန်း ၂၀ ဇွန်း
- ရေဆေးကာ ၂ လက်မ အရှည်ခန်.ဖြတ်ထားသော မုန်ညင်း – ၁ စည်း
- ဝက်သားလုံး – အလုံး ၄၀
- ငုံးဥ – ၁ ဗူး (အလုံး ၂၀ )
- ပုံပါအတိုင်းလှီးထားသော တိုဟူးဖြူ – အနည်းငယ်
- လတ်လတ်ဆတ်ဆတ် ကြက်အသည်း – ၃ ခု (ကြက်သည်းများကို ၁ လက်မအရွယ်ခန့်လှီးပြီး chicken powder(1 tsp) ဖြင့် နယ်ထားပါ။)
- chicken powder – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၈ ဇွန်း
- ပါးပါးလှီးထားသော ကြက်သွန်ပင် – အနည်းငယ်
- ငရုတ်သီး အချဉ်
ငရုတ်သီး အချဉ် အတွက် လိုအပ်တာလေးတွေ…
- ပါးပါးလှီးထားသော ငရုတ်သီးစိမ်း – ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်းခွဲ
- ထောင်းထားသော ကြက်သွန်ဖြူ – ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဝက်
- ငရုတ်ဆီ – ထမင်းစားဇွန်း ၄ ဇွန်း
. အားလုံးကို ရောလိုက်လျှင် လိုအပ်သော အချဉ်လေးရပါပြီ။ (ငရုတ်ဆီမှာ vinegar ပါပြီးထားမို့ ထပ်မထည့်တော့တာပါ။)
ဝက်သားလုံး အတွက် လိုအပ်တာလေးတွ
- ဝက်ကြိတ်သား – ကီလိုဝက်
- ကြက်ဥ – ၁ လုံး
- ကော်မှုန်. (potato starch) – ထမင်းစားဇွန်း ၂ ဇွန်း
- ထောင်းထားသော ကြက်သွန်ဖြူ – ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း
- ထောင်းထားသော ဂျင်း – ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဝက်
- Chicken powder – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၃ ဇွန်း
- ဆား – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
- ငရုတ်ကောင်းမှုန်. – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း